Σύνδεση / Πληροφορίες
TwitterRssFacebook
Πλοήγηση

Connexus – Εισαγωγή στο νέο λειτουργικό σύστημα προπόνησης της Matrix Fitness

| 5 Μαρ 2016 | κατηγορία: Fitness | Χωρίς Σχόλια

Η Matrix Fitness παρουσιάζει το Connexus, ένα εξαιρετικά ευέλικτο λειτουργικό σύστημα προπόνησης, σχεδιασμένο έτσι ώστε να δίνει στους χρήστες τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, επαναληψιμότητα και επεκτασιμότητα στο συνολικό προσφερόμενο περιβάλλον προπόνησής τους.

Το Connexus διατίθεται είτε ως μία μονάδα που προσαρμόζεται σε τοίχο, είτε ως ανεξάρτητη-ελεύθερη μονάδα. Κάθε μία από αυτές τις μονάδες διαθέτει μια ποικιλία από σημεία σύνδεσης και προσάρτησης, ώστε να να φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα από αξεσουάρ και διάφορους τρόπους προπόνησης.

Το Connexus είναι ιδανικό για προπόνηση μικρών ή μεγαλύτερων γκρουπ λειτουργικής προπόνησης,  όπου η επαναληπτικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι επιτρέπει σε πολλαπλούς χρήστες να εκτελούν την ίδια άσκηση από κοινού. Επίσης, με ένα κιτ επέκτασης το Connexus μετατρέπεται εύκολα και προσιτά σε ένα σύστημα λειτουργικής προπόνησης με ακόμη μεγαλύτερη “χωρητικότητα” χρηστών, δημιουργώντας έτσι πολλαπλούς σταθμούς κυκλικής λειτουργικής προπόνησης σε έναν ενιαίο χώρο.

Το Connexus Free” είναι μία πλήρης ανεξάρτητη μονάδα με πολλαπλούς σταθμούς προπόνησης, όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση από όλες τις πλευρές.

fint1

Το Connexus Perimeter” είναι επίσης μία πλήρης επιτοίχια μονάδα που μπορεί να λειτουργήσει είτε ανεξάρτητα, είτε ως βάση ενός διευρυμένου-επεκτάσιμου συστήματος.

fint2

Και οι δύο παραπάνω επιλογές διαθέτουν χαμηλά, μεσαία και υψηλά σημεία στήριξης, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν ποικίλα αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων είναι: μπάρες, ελαστικοί ιμάντες, ιατρικές μπάλες, σάκοι του μποξ, άκαμπτοι ιμάντες και πολλά άλλα. Η εύκολη μετακίνηση και επανασταθεροποίηση των σημείων στήριξης, απλοποιεί τις εναλλαγές μεταξύ των ασκήσεων, αλλά και τις μεταβάσεις μεταξύ αυτών, καθιστώντας έτσι ιδιαίτερα ομαλή και απόλυτα λειτουργική την διεξαγωγή των μαθημάτων.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης προσαρμοστικότητάς του, το Connexus είναι ιδανικό τόσο για προπονήσεις με το βάρος του σώματος, όσο και για προπονήσεις αντίστασης και ευλυγισίας, προσφέροντας έτσι ένα ευρύ φάσμα επιλογών προπόνησης, για όλα τα είδη και επίπεδα ασκουμένων.

Στην Ελλάδα το Connexus θα προσφέρεται με ολοκληρωμένα προπονητικά προγράμματα βάση στόχου, διαχωρισμένα καθένα από αυτά σε τρία προπονητικά επίπεδα. Τα προγράμματα θα βασίζονται στις ανάγκες και στις προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου άσκησης.

fint3

Η Matrix Fitness προσφέρει για το Connexus μία ποικιλία από επιλογές, για την ενίσχυση του συστήματος και την αύξηση της απόδοσης και των επιλογών. Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν:

 

Adjustable Training Handles

fint4

Σκοπός είναι να μπορούν να φιλοξενηθούν ποικίλα αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων είναι: μπάρες, ελαστικοί ιμάντες, ιατρικές μπάλες, σάκοι του μποξ, άκαμπτοι ιμάντες και πολλά άλλα. Η εύκολη μετακίνηση και επανασταθεροποίηση των σημείων στήριξης, απλοποιεί τις εναλλαγές μεταξύ των ασκήσεων, αλλά και τις μεταβάσεις μεταξύ αυτών, καθιστώντας έτσι ιδιαίτερα ομαλή και απόλυτα λειτουργική την διεξαγωγή των μαθημάτων.

 

Adjustable Horizontal Bar

fint5

Η ρυθμιζόμενη οριζόντια μπάρα με το μαλακό περίβλημα, επιτρέπει την χαμηλή, μεσαία και υψηλή σταθεροποίησή της ή ακόμα και την απαγκίστρωσή της από το σύστημα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ποικιλία στην προπόνηση με το βάρος του σώματος, στην προπόνηση αντιστάσεων και στην προπόνηση ευλυγισίας, καθώς και σε αύξηση του εύρους των ασκούμενων και του επιπέδου φυσικής τους κατάστασης.

 

 

Straight Pullup Bar

fint6

Η σταθερή μπάρα διαθέτει δύο επίπεδα λαβών και μπορεί να φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα ασκούμενων. Επίσης, μπορεί να χρησιμεύσει και ως σταθερό σημείο από το οποίο μπορεί να στηριχθεί ένα διαφορετικό αξεσουάρ για την διεξαγωγή της προπόνησης.

 

 

 

Optional Expansion Kit

fint7

 

Το κιτ επέκτασης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που δίνει στην ουσία την δυνατότητα για την δημιουργία του προσωπικού συστήματος Connexus στο χώρο σας.

Optional Med Ball Target

fint8

 

Χωρίζεται σε τρεις ζώνες προπόνησης(χαμηλή, μεσαία και υψηλή), στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιατρικές μπάλες ή slam balls, με σκοπό την αύξηση των προπονητικών επιλογών του συστήματος, αλλά και την ενίσχυση της προπόνησης δύναμης και ισχύος.

 

 

Optional Landmine Attachment

fint9

 

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και αύξηση των επιλογών, το Connexus προσφέρει και αυτήν την επιλογή αξεσουάρ, με την οποία μπορεί να προσαρμοστεί μία μπάρα ολυμπιακών προδιαγραφών και να αυξηθούν έτσι ακόμα περισσότερο οι προπονητικές επιλογές.

 

 

Optional Magnetic Chalkboard

fint10

Είναι μία ιδιαίτερα ορατή περιοχή από όλους, ενσωματωμένη στο σύστημα Connexus όπου μπορούν να αναρτώνται γραμμένα με κιμωλία τόσο τα προπονητικά προγράμματα όσο και οτιδήποτε άλλο κρίνει ο προπονητής. Επίσης, καθώς είναι και μαγνητικός ο πίνακας, μπορούν να τοποθετούνται μαγνητικοί πίνακες ασκήσεων. Τέλος, μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ως βάση στήριξης για τηλέφωνο ή ακόμα και tablet, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικά μέσα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 

 

Tip: θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι μια χαρά το να προπονείται ολόκληρο το σώμα σας σε μία συνεδρία και μάλιστα όταν πρόκειται για συνεδρία λειτουργικής προπόνησης. Ο διαχωρισμός της προόνησης σε πλάτη & δικέφαλους βραχιόνιους, στήθος & τρικέφαλους βραχιόνιους κτλ… είναι μία επιλογή, αλλά δεν είναι η μόνη…ασκήσεις όπως τα καθίσματα, οι πιέσεις, οι άρσεις θανάτου και οι παραλλαγές τους, αλλά και ασκήσεις με ιμάντες ελαστικούς και μη, σχοινιά κτλ προπονούν το σώμα σας συνολικά με μία μόνο κίνηση, δίνοντάς του μία ευρεία γκάμα ωφελειών και φυσικά γρηγορότερη και ουσιαστικότερη βελτίωση φυσικής κατάστασης…μιας και υπάρχει λειτουργική ανταπόκριση. Να θυμάστε: το σώμα μας είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύστημα…γι αυτό και για να βελτιώσει τις επιδόσεις του θα πρέπει να προπονηθεί ως ενιαίο σύστημα…κι όχι ως άθροισμα επιμέρους τμημάτων!!!

Λευτέρης Φυντικάκης, CoachTrainer, Dip.PhE/SN/PhC, DPESS

15

Επιστροφή   

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Σχολιάστε

Εάν δεν θέλετε να εγγραφείτε στο PTblog, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας σε μία από τις παρακάτω υπηρεσίες: